Αρχική Σελίδα - Home Page      
  Angelus Novus | δραστηριότητες |  
 
  Angelus Novus
  Θέατρο ΌΡΑ
  δραστηριότητες
  Παραστάσεις
  Κουκλοθέατρο
  Θεατρικά Βραδινά
  Τρέχουσα Περίοδος
  Στούντιο Κοιτώνες
  Περί Θεάτρου
  Επικοινωνία
 

1ο δελτίο τύπου για το Θέατρο ΌΡΑ

(30 Σεπτεμβρίου 2011)

Το «Μικρό Θέατρο» στη Θεσσαλονίκη δεν είναι πια. Ωστόσο ο ζεστός θεατρικός χώρος στο κέντρο της πόλης δεν γίνεται αποθήκη ή σουπερμάρκετ. Παραμένει θέατρο και  μετονομάζεται σε «Θέατρο ΌΡΑ». Την διαχείρισή του έχει αναλάβει πλέον η ομάδα  Angelus Novus η οποία οραματίζεται «ένα θέατρο ποιότητας για όλους»: δυνατά κείμενα, είτε κλασικά είτε σύγχρονα, χωρίς περιορισμούς φόρμας ή είδους, δυνατές παραστάσεις, με αισθητικές απαιτήσεις αλλά και με λιτά σκηνικά μέσα, χωρίς λαϊκισμούς αλλά και χωρίς ομφαλοσκοπήσεις, με προσιτές τιμές εισιτηρίου. Ένα θέατρο ευήκοο στις ανησυχίες της εποχής και της ψυχής…

Η έναρξη θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στις 12.00 με μια παράσταση για παιδιά αλλά και για μεγάλους: Καροτοπάντζαρο, ντοματόπρασσο, μαϊντανομαρούλι, κι ένα κρεμμύδι λείπει (λύπη;), σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη και ερμηνεία Ιωάννας Μαμακούκα. Οι ίδιοι έγραψαν και το σενάριο αυτού του ιδιαίτερα επίκαιρου έργου χωρίς λόγια που προοιωνίζεται μια επανάσταση λαχανικών…

Μέσα στον Οκτώβριο θα παιχτεί επίσης η Μπρατσέρα, η μαγική αφηγηματική παράσταση που έστησαν η παραμυθού Ανθή Θάνου και ο μουσικός Παναγιώτης Κούλελης, βασισμένοι στο μυθιστόρημα του Ισίδωρου Ζουργού Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού.

Στις αρχές Νοεμβρίου θα ανέβουν οι Ικέτιδες του Αισχύλου, σε μετάφραση Ελένης Μερκενίδου και σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη.

Παράλληλα συζητιούνται συνεργασίες και με άλλους καλλιτέχνες της πόλης καθώς και της Αθήνας, και όχι μόνο καθαρά θεατρικές, ενώ θα λειτουργήσεικαι θεατρικό εργαστήρι με μαθήματα και σεμινάρια υποκριτικής, ορθοφωνίας, τραγουδιού και κινησιολογίας που θα διευθύνουν οι: Μαίρη Μωραϊτοπούλου, Αφροδίτη Ιωαννίδου και Δ. Κωνσταντινίδης.

Το πρόγραμμα παραστάσεων του Θεάτρου ΌΡΑ για τις επόμενες εβδομάδες έχει ως εξής:

-         Καροτοπάντζαρο…: Κάθε Κυριακή στις 12.00 (από Κυριακή 9 Οκτωβρίου, πλην Κυριακής 6 Νοεμβρίου). Επίσης: Σάββατο 15 – Κυριακή 16 και Σάββατο 22 – Κυριακή 23, στις 21.30 (4 παραστάσεις bonus για τα πιο μεγάλα παιδιά)

-         Μπρατσέρα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Οκτωβρίου, στις 21.30

-         Ικέτιδες: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 4, 5, 6, 11, 12, 13 και 18, 19, 20 Νοεμβρίου, στις 21.30

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310232799 και 6986803477


Δείτε όλες τις φωτογραφίες...

 

 
 
  design & support by Design & Support by ITIS - Visit our website   Επικοινωνία | Αρχική