Αρχική Σελίδα - Home Page      
  Angelus Novus | Πρός Π.Ο.Δ. Καλαμαριάς |  
 
  Angelus Novus
  Θέατρο ΌΡΑ
  Παραστάσεις
  Κουκλοθέατρο
  Θεατρικά Βραδινά
  Τρέχουσα Περίοδος
  Στούντιο Κοιτώνες
  Η Επιλογή του Χώρου
  H Διαμόρφωση του Χώρου
  Ο Πολιτισμός ενός Πολ. Οργανισμού
  Πρός Π.Ο.Δ. Καλαμαριάς
  Δωρεάν είσοδος
  Συνέντευξη για τους Κοιτώνες
  Παραστάσεις που φιλοξενήσαμε
  Περί Θεάτρου
  Επικοινωνία
 

Επιστροφή

Προτάσεις για την Βελτίωση των Συνθηκών στο Στούντιο Κοιτώνες

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Θεσσαλονίκη 28/08/03
Κυρίες, Κύριοι,

Θα ήθελα πρώτα απΆ όλα να σας ευχαριστήσω που μου παραχωρήσατε τους κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα για την παράσταση Νεκρόδειπνος που ανέβασα με την θεατρική ομάδα της «Λύκης Βυθού». Συντελέσατε έτσι στην επιτυχία της, μια που η ιδιαιτερότητα του χώρου, ήταν από τα βασικά στοιχεία της σκηνοθεσίας μου, πράγμα που επισημάνθηκε και επαινέθηκε τόσο από τους θεατές όσο και από την κριτική (βλ. την κριτική της Ζωής Βερβεροπούλου στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 14ης Δεκεμβρίου 2002 και εκείνη του Σάββα Πατσαλίδη στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, της 22ης Δεκεμβρίου 2002.)
 
Μια άλλη πετυχημένη δουλειά παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο, λίγους μήνες αργότερα, εν είδει ανοικτών γενικών δοκιμών, ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, που σκηνοθέτησε η κυρία Λίλια Λύτρα (...).

Ήδη στη συνείδηση του κόσμου οι κοιτώνες έχουν αρχίσει να καθιερώνονται ως θεατρικός χώρος που φιλοξενεί φιλόδοξες και ποιοτικές παραστάσεις. Θα ήταν, πιστεύω, καλό η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να ενταθεί, ούτως ώστε, πλάι στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς στον χώρο του στρατοπέδου (Παραθινούπολη, Παρά θινΆ αλός), να δημιουργηθεί ένα μονιμότερο καλλιτεχνικό στέκι, το οποίο θα είναι ανοικτό όλο τον χρόνο, θα έχει ως κύριο αντικείμενό του το θέατρο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η χρήση του και για άλλες δραστηριότητες (εκθέσεις, συναυλίες,  διαλέξεις, κλπ.), και το οποίο θα συμβάλει στην γενικότερη πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

ΜΆ αυτό το σκεπτικό σας προτείνω την ανανέωση της συνεργασίας μας όσον αφορά τους κοιτώνες του Κόδρα για ένα χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Ήδη κάποιες εργασίες έχουν γίνει (εγκατάσταση προβολέων, εδράνων, καθισμάτων, ηχητική μόνωση, θέρμανση, κλπ.)...

Για να μπορέσει όμως ο χώρος να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις μιας θεατρικής αίθουσας, θα πρέπει να υποστεί κι άλλες επεμβάσεις, χωρίς, εννοείται, να αλλοιωθεί ο ιστορικός χαρακτήρας του. Είναι απαραίτητο, π.χ., να υπάρχει παροχή ύδατος, να φτιαχτούν τουαλέτες (πιθανόν εκεί που ήταν και παλιότερα), να μονωθεί κατά κάποιο τρόπο το ισόγειο από τους άλλους ορόφους για την μείωση του ψύχους και την καλύτερη θέρμανσή του, να ασφαλιστούν πόρτες και παράθυρα προς αποφυγή παραβίασης του χώρου, να φωταγωγηθεί καλύτερα το κτίριο, κλπ.

Πιστεύω πως μπορούμε να συνεργαστούμε και σΆ αυτό τον τομέα και να μοιραστούμε τα έξοδα που θα προκύψουν από τις παραπάνω εργασίες. Πρέπει επίσης  να καταβάλλεται στον Πολιτιστικό Οργανισμό ένα μίσθιο, το οποίο προτείνω να εξάγεται ως ποσοστό από τα έσοδα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που θα λαμβάνουν χώρα με δική μου ευθύνη στους κοιτώνες.

Ας προσθέσω ότι δεν ζητώ τον χώρο για να τον εκμεταλλευτώ κατΆ αποκλειστικότητα και ότι ο Δήμος Καλαμαριάς θα μπορεί να φιλοξενεί εκεί, κατόπιν συνεννοήσεώς μας για τις χρονικές περιόδους, τις εκδηλώσεις που επιθυμεί.

Ελπίζοντας ότι η πρότασή μου θα κινήσει το ενδιαφέρον σας, τίθεμαι στη διάθεσή σας για μια διεξοδικότερη συζήτηση.

Με εκτίμηση,
Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Για τον Νεκρόδειπνο | Πρόταση Ανανέωσης της Συνεργασίας | Επανάληψη Πρότασης για Βελτίωση των Συνθηκών στο Στούντιο Κοιτώνες | Προγραμματισμός για το 2006 | Μετά τα Έκτροπα του Σεπτεμβρίου 2006 | Μετά τα Έκτροπα του Σεπτεμβρίου 2006 | Υποβολή Υποψηφιότητας για την Επίσημη Διεύθυνση του Στούντιο Κοιτώνες | Προγραμματισμός 2006-7 | Προγραμματισμός 2007-8

Επιστροφή

 

 
 
  design & support by Design & Support by ITIS - Visit our website   Επικοινωνία | Αρχική