Αρχική Σελίδα - Home Page      
  Angelus Novus | Πρός Π.Ο.Δ. Καλαμαριάς |  
 
  Angelus Novus
  Θέατρο ΌΡΑ
  Παραστάσεις
  Κουκλοθέατρο
  Θεατρικά Βραδινά
  Τρέχουσα Περίοδος
  Στούντιο Κοιτώνες
  Η Επιλογή του Χώρου
  H Διαμόρφωση του Χώρου
  Ο Πολιτισμός ενός Πολ. Οργανισμού
  Πρός Π.Ο.Δ. Καλαμαριάς
  Δωρεάν είσοδος
  Συνέντευξη για τους Κοιτώνες
  Παραστάσεις που φιλοξενήσαμε
  Περί Θεάτρου
  Επικοινωνία
 

Επιστροφή

Για τον Νεκρόδειπνο

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Θεσσαλονίκη 01-07-2002
Κυρίες, Κύριοι,

Το ΘΕΑΤΡΟ ΅ΛΥΚΗ ΒΥΘΟΥΆ σκοπεύει να ανεβάσει τον Σεπτέμβριο του 2002, σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη και με την συμμετοχή του Δ. Ν. Μαρωνίτη (μετάφραση, αφήγηση), το έργο ΝΕΚΡΟΔΕΙΠΝΟΣ, βασισμένο στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Τάκη Σινόπουλου και στην ραψωδία λ της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ. Πρόκειται για την συνέχεια της παράστασης ΝΕΚΥΙΑ που η ομάδα μας, σε συμπαραγωγή με το Κ.Θ.Β.Ε., παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αν εκεί ο Οδυσσέας κατεβαίνει στον ¶δη για να συναντήσει τους οικείους νεκρούς του, να συνομιλήσει, σαν σε όνειρο, μαζί τους και να μάθει την έκβαση του νόστου του, εδώ επιχειρείται μια κάθοδος στην ιστορική μνήμη, μια συνομιλία του αρχαίου μύθου με το πρόσφατο παρελθόν του τόπου μας, αυτό ακριβώς που μοιάζει εξορισμένο, αν και όχι ακόμα πραγματικά εξορκισμένο, από το παρόν μας, -οι νεκροί είναι οι ανώνυμοι ήρωες της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας (εμφύλιος, χούντα), οι ξεχασμένοι νεκροί, οι αδικοχαμένοι ίσως, κι εμείς Οδυσσείς, περιπλανώμενοι σΆ ένα παρελθόν που η θύμησή του, στις αμνήμονες μέρες μας, τείνει πια να σβήσει για τα καλά.

Για να τονιστεί το στοιχείο αυτό, πιστεύουμε πως η παράστασή μας πρέπει να δοθεί σε μέρη που κουβαλούν ανάλογες μνήμες. Σκεφτήκαμε το Στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ και πιο συγκεκριμένα το ΤΟΛ που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο «Γκαλερί». Σας ζητούμε λοιπόν την άδεια να χρησιμοποιήσουμε, για έναν αριθμό παραστάσεων που θα συμφωνήσουμε από κοινού, αυτόν τον χώρο, από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά. Θα μας ενδιέφερε επίσης μια ευρύτερη συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς και τους πολιτιστικούς φορείς του για την διαμόρφωση του ΤΟΛ σε θεατρική αίθουσα. (καθαρισμός, ασφάλεια θεατών, εγκατάσταση καθισμάτων, ηλεκτρικό ρεύμα, κλπ.) καθώς και για την διακίνηση της παράστασής μας.

Περιμένοντας την απάντησή σας,

Μετά τιμής
Για το ΘΕΑΤΡΟ ΅ΛΥΚΗ ΒΥΘΟΥΆ
Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Προτάσεις για την Βελτίωση των Συνθηκών στο Στούντιο Κοιτώνες | Πρόταση Ανανέωσης της Συνεργασίας | Επανάληψη Πρότασης για Βελτίωση των Συνθηκών στο Στούντιο Κοιτώνες | Προγραμματισμός για το 2006 | Μετά τα Έκτροπα του Σεπτεμβρίου 2006 | Μετά τα Έκτροπα του Σεπτεμβρίου 2006 | Υποβολή Υποψηφιότητας για την Επίσημη Διεύθυνση του Στούντιο Κοιτώνες | Προγραμματισμός 2006-7 | Προγραμματισμός 2007-8

Επιστροφή

 

 
 
  design & support by Design & Support by ITIS - Visit our website   Επικοινωνία | Αρχική