Αρχική Σελίδα - Home Page      
  Angelus Novus | Ο Μαύρος Πρίγκιπας |  
 
  Angelus Novus
  Θέατρο ΌΡΑ
  Παραστάσεις
  Φαύστα ή Η Απολεσθείς Κόρη
  Ένα κάρο παραμύθια
  Preparadise Sorry Now
  Οράτιος και Mauser
  Η Φόνισσα
  Ο Μαύρος Πρίγκιπας
  Τρικυμία
  Στα Άκρα
  Scabrio 2
  Ηρακλείδαι
  Όπως Σας Αρέσει
  Ο Θάνατος του Τενταζίλ
  Πώς να πω
  Ικέτιδες
  Είστε όλοι σας καθάρματα
  Το Συσσίτιο
  Insenso
  Η Σονάτα των φαντασμάτων
  Κάτω από το Γαλατόδασος
  Κουκλοθέατρο
  Θεατρικά Βραδινά
  Τρέχουσα Περίοδος
  Στούντιο Κοιτώνες
  Περί Θεάτρου
  Επικοινωνία
 

Επιστροφή

Tο Έργο

Ο Μαύρος Πρίγκιπας είναι ένα τρίπτυχο που έχει ως θέμα του την κατοχή και την υποταγή, την εξέγερση και την αποτυχία της.

Στο πρώτο μέρος, (που είναι και το μέρος που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ καθώς και στο 1o BALKAN PERFORMING ARTS MARKET), μια ηλικιωμένη γυναίκα, προφανώς ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, εξομολογείται στον άντρα της τις ερωτικές περιπέτειές της με νέγρους, την ηδονή της, την ταπείνωσή της και την αποτυχία της να τους υποτάξει πραγματικά.

Στο δεύτερο μέρος, ο μαύρος πρίγκιπας αναζητεί τους λόγους της υποταγής και του ξεπεσμού του. Με κατακερματισμένο λόγο και ταυτότητα, προσπαθεί να ανασυνθέσει την ύπαρξή του και να επιστρέψει στην πρωταρχική του κατάσταση. Επαναστατεί. Σκοτώνει.
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, έχουμε ένα ιατρικό πόρισμα, καθώς και την ικεσία ενός πάσχοντος, (ενδεχομένως του εξεγερμένου πρίγκιπα), για επανένταξή του στο κοινωνικό σύνολο, δηλαδή για τον –μεταφορικό;- θάνατό του.

Τα δύο πρώτα μέρη παρουσιάζονται υπό την μορφή παράθεσης λόγων, (της ξεπεσμένης αριστοκράτισσας, του μαύρου πρίγκιπα), και όχι ως απλοί μονόλογοι σε πρώτο πρόσωπο, πράγμα που προσδίδει στο κείμενο ένα λεπτό αφηγηματικό χαρακτήρα, και επιτρέπει, σε περίπτωση παράστασης, ένα παιχνίδι -και ένα παίξιμο- ανάμεσα στην αποστασιοποίηση και την ταύτιση.

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Επιστροφή

 

 
 
  design & support by Design & Support by ITIS - Visit our website   Επικοινωνία | Αρχική